lisapalm.blogg.se

"Halv åtta" hos Amanda!

Kategori: Personligt

Hej!
Igår hade jag superkul hemma hos Amanda!
Hon, jag, Emilia och Patricia har nämligen bestämt att vi en gång i veckan i fyra veckor ska ha lite "halv åtta" hos mig fast vi har det vid 17.30. Det blir så sent annars haha!
Så igår körde jag in till stan och hämtade Patricia. Vi körde till Emilia och hon körde oss sedan till Åseda där Amanda bor.
Så vi blev bjudna på supergod mat och dryck!
Jag ska visa på bilder nedan. 
 
Nästa vecka ska Emilia hålla i det hemma hos henne, om två veckor har Patricia ansvar för kvällen och om tre veckor är det förvånansvärt jag som ska vara värdinna till mina väninnor!
Det ska bli kul även fast jag inte direkt är känd för att vara bra på eller ens tycka det är kul att laga mat.
Det ska nog gå bra!
 
Idag hade jag och Patricia våran första handledning med handledaren till C-uppsatsen. Han tyckte att det såg mycket lovande ut så det känns ju skönt. Hoppas han säger så vid varje handledning haha!
 
Imorn och på fredag ska vi jobba på med C-uppsatsen. Vi ska försöka jobba på så mycket det bara går i veckan så man kan få helgen fri. Sen om man måste sitta på helgen också så gör vi ju det också så klart. Allt för att få vara ledig vid jul och nyår för en gång skull på flera år!
 
Här kommer lite bilder från igår!
 
 
Så här såg jag ut! Tripplat håret med trippeltång. Tröjan är från Gina Tricot och jag har byxor från Vero Moda och skor från Din Sko (med dessa syns så klart inte på denna bilden!).
 
 
 
Amandas väldigt fyndiga och tjusiga meny! Svar ja, det var lika gott som det låter, om inte godare!
 
 
 
Så här såg förrätten ut tagen med dålig kamera på iPhone 5. Mycket gott!
 
 
 
Så här såg huvudrätten ut. Ja, jag har börjat äta lite på den. Jag är inte van bloggare än som kommer ihåg att ta bilder på maten innan jag hugger in!
 
 
 
Ja, som ni ser har jag hunnit äta upp hela efterrätten innan jag kom på att ta bild.. kan inte säga annat än att jag är ledsen. Ledsen för er som inte fick smaka! Hahaha! Mumma!
 
 
 
 
 

Projektplan

Kategori: Personligt

Sitter i köket med datorn och väntar på Patricia som kommer snart.
Vi ska ändra våran projektplan så den blir snygg och bra! Sen ska den in till handledaren.
 
Imorn ska vi till Amanda på middag. Ska bli mycket kul och spännande att se vad hon har att bjuda på!
 
Ikväll är det träning. Eller ja, vi får se. Det ska ju bli storm varnar dom för, i klass med Gudrun. Inte så kul att träna ute i det liksom. Men jag och Sebastian ska se hur vädret är när vi ska köra till träningen. Är det lugnt då kan man ju lika gärna träna en timme. Vi får se helt enkelt.
 
När vädret är så ruskigt höstigt och kallt så längtar man tillbaka en del till Grekland!
Så här såg det ut när jag och Martina var där.
 
 
 
 
 

Torka aldrig tårar utan handskar

Kategori: Personligt

Tittar just nu på Jonas Gardells triologi Torka aldrig tårar utan handskar. Alltså går det att titta på den filmen utan att gråta?? Tror inte det. Usch.. Asså tänk så hemskt det måste varit. Att förlora sin älskade, sina vänner och barn i en så hemsk sjukdom som aids. 
 
Såg förresten i början av filmen bögringen på centralen i Stockholm. Jag stod ju där när jag hälsade på Martina för några helger sen. Ballt!
 
 
 
 

Home alone

Kategori: Personligt

Ja, ikväll är jag ensam hemma. Inte superkul, nej. Sebastian gick precis till bussen som går nu tio över 16. Har ska på hockey i stan med jobbet. 
Jag vet inte vad jag ska göra här hemma redit. Jag får väl läsa i någon bok eller se på en massa filmer. Hmm..
 
Haha jag kommer verkligen inte på något mer att skriva nu så det får bli ett mini-inlägg. Men ha en kul och skön kväll alla ni andra!
 
Här får ni en supergullig bild på en mops i regnkläder!
 
 

Statistiktentan är över!

Kategori: Personligt

Sådär! En timme satt jag och skrev tentan. Vi hade fem timmar på oss men jag skriver fort och jag svarade på alla frågor. Om svaren är rätt är ju en annan sak att diskutera men det vet vi inte än så det ämnet kan vi hoppa över nu i tre veckor medan alla tentor rättas. Jag hoppas verkligen det gick vägen för det hade varit så skönt att slippa göra om den.
 
Jag skrev en lista som den jag skrev om i förra inlägget med allt vi skulle göra i skolan de närmsta två veckorna och jag är fantastiskt glad att jag nu kan säga att jag bockade av den sista uppgiften idag och det var tentan. Nu har de två veckorna gått. Det går fort även när man inte har så kul!
 
Efter tentan så fikade jag med Emilia, Amanda och Patricia på bibblan på universitetet. Sedan körde jag hem och har suttit framför tv:n fram tills nu. Sebastian kom hem för en stund sedan och snart ska vi till affären och handla lite mat. Tacos blev det ikväll! Funderar på om jag ska köpa lite dipp och grönsaker och ha till ikväll. Hade varit gott!
 
Förresten! Igår på träningen hade vi lite prisutdelning till oss som gjort fitnesschallengen! Jag och Sebastian vann pris båda två! Jag kom på andra plats och Sebastian på tredje! Det var mycket roligt. Sedan efteråt blev det ett hårt tabata-pass i ösregn. Så härligt!!!
 
Imorn ska jag tvätta hela dagen (som vanligt på mina helger tycker jag) och läsa självbiografier som vi ska ha läst till c-uppsatsen. 
Sen på söndag blir det en tripp till outleten i hemkommunen och kanske middag hemma hos mina kära föräldrar. 
 
Här kommer också en random bild på mig. 
 

Herbalife

Kategori: Personligt

Ja men hallå människor!
Läget?
 
Igår fyllde min käre far 70 bast! Det firade vi ordentligt hemma i hovet med alla mina syskon och de flesta av deras barn så vi var en del (refererar som sagt till om ni träffat mig och fått min släkt beskriven, vi är liksom väldigt många..)
Pappa fick en moccamaster av oss i present och han blev så glad över den lille pappsen <3 
 
Idag har jag haft seminarie på förmiddagen. Kändes rätt meningslöst men nu är det gjort. Nu är det faktiskt endast statistiktentan som är kvar från min lista från detta inlägget ---> 
http://lisapalm.blogg.se/2013/october/gor-ett-nytt-forsok.html
 
Kännu ju skönt det i alla fall. Har pluggat på den idag. Fattade faktiskt det mesta så det är jag nöjd över. Dock är jag orolig över att inte komma ihåg det sen när jag väl sitter där. Men läraren sa att han skulle rätta snällt så får väl tro på det..
 
Gjorde förresten en asgod shake/smoothie innan med mina herbalife-produkter. Bra skit det där! Googla det!
 
 
 

Mini-paper, tandläkaren och träning

Kategori: Personligt

Denna dagen har bestått av att vara i skolan och göra färdigt mini-papret med Patricia, Emilia och Amanda - Check!
Jag har varit hos tandläkaren (dyrt men nödvändigt) - Check!
Och jag har även kört ett hårt Tabata-pass - Check!
 
Jag och tjejerna satt hela förmiddagen och skrev på papret varvat med att vi flamsade om annat. Blir lätt så haha!
Men det blev färdigt i alla fall så jag är nöjd!
 
Efter det körde jag till Södertandläkarna. Där träffade jag på min tandläkare Bengt. Han är go han! Haha, göteborgare vettni!
Hur som haver så har jag de senaste dagarna fått en aning ont där min ena visdomstand tittar ut. Den har tittat ut länge, typ ett och ett halvt år eller så men först nu har det börjat göra lite ont när jag tuggar på den sidan och när jag borstar tänderna. Jag fick någon xylokain-flour typ som jag ska skölja med dag och kväll och om det blev sämre skulle jag höra av mig igen för då skulle man eventuellt ta ut den tanden.
 
Har ni tänkt på att visdomständerna är lite som blindtarmen, den har inget specifikt syfte men ändå finns den där och ställer bara till med problem. Hmm..
 
Jag skojade lite med Bengt och sa att mamma (hon går till honom också) egentligen skulle kommit idag med, fast på förmiddagen men att hon bokade om. Hehe den generationen och tandläkarskräck. Pfft!
Han tyckte inte hon hade något att oroa sig för haha!
Min generation är ju uppväxta med att tandläkare = bokmärken och klistermärken! Tummen upp ju!
Jag har inte tandläkarskräck. Tror inte jag hade kunnat ha tandställning som jag hade för några år sedan då.
 
När jag var färdig hos Bengt körde jag hem och jag och Sebastian lagade lite mat och sedan vid 19.00 var det träning nere vid Mårdslycke i Tingsryd. Ett hårt Tabata-pass stod på schemat och en härlig shake med Herbalifes formula-1-pulver i fick vi efteråt som belöning. Gött!
 
Imorn är jag ledig. Eller ja, ledig och ledig. Som student är man väl aldrig ledig. Jag ska läsa på statistiktentan men jag får åtminstone stanna hemma och jag ska minsann INTE ställa klockan! 
Nu har jag typ gått upp mellan klockan 6.00 och 8.00 varje dag i två-tre veckor känns det som så imorn ska jag minsann sova ut!
 
 
Puss på er mina kära vänner! (Ca. ett år gammal bild. Äckligt, fettigt hår med det får ni tåla!)
 

Walking dead?

Kategori: Personligt

Vi försöker just nu få ner walkning dead säsong 4 på datorn. Får se hur det går. Asså med säsong 4 menar jag första avsnittet... det är ju bara det som kommit ut i det stora landet i väst och givetvis sänds allting där först!
Bitter? Nej.. jag antar att det är okej att säsongerna kommer ut först i landet där de faktiskt spelas in..
 
Idag har jag haft seminarie tillsammans med Patricia på vår projektplan. Opponent- och respondentskap. Gick mycket bra med båda delarna. Vi gav bra kritik till det arbetet vi skulle opponera på och vi fick bra kritik tillbaka när vi var respondenter. (Tjusiga ord va? När man väl lärt sig tjusiga ord tycker jag minsann att man ska använda sig flitigt av dem!)
 
Vi lagar mat med Sebastian och jag. Grönsaker i ugn med fläskfilé och tzatziki (stavning???).
Ska bli mycket gott i alla fall!
 
De har gjort om inne på Börjes nu med. (För er som inte vistats i Tingsryd och då inte vet vad Börjes är kommer förklaring nu: Börjes är en affär precis som Ica eller Konsum. Dock innehåller Börjes mer än mat. Tidigare har Börjes varit indelat i tre delar kan man säga; Stora Börjes (med mat och diverse saker som krukor, tallrikar, kläder osv), Lilla Börjes (med leksaker, spel, filmer osv) och Hästbörjes (alla tillbehör till hästar finns där!))
Många paranteser och även paranteser i paranteser... I alla fall!
Tillbaka till det jag pratade om.. Börjes har i alla fall flyttat in Lilla Börjes till Stora Börjes då lokalen där Lilla Börjes tidigare varit ska innehålla något annat. 
Jag och Sebastian tittade lite där nya Lilla Börjes befinner sig och det var en massa roliga spel och även en massa roligt kontorsmaterial!
Roligt kontorsmaterial tänker du nu. Finns det något sådant??
Ja, om man heter Lisa Palm och är något av en perfektionist när det gäller att hålla reda på sina saker och hålla allting snyggt och prydligt så är kontorsmaterial som pärmar, fina pennor och nya skrivblock som att komma till himmlen. 
 
Hur som helst ska jag röra runt i grönsakerna nu så de blir jämnt stekta..? Säger man stekta när man lagar något i ugn? Jag och matlagning alltså, ingen bra kombination.
 
Ni får en bild på när jag lagat det en annan gång för att läskas och veta vad ni missar genom att inte äta i Tingsryd hemma hos oss ikväll!
(På bilden är det för visso fjärilskotletter och inte fläskfilé men ni fattar konceptet). (Verkar vara påsk på bilden med. Det är ju alltid trevligt!).
 
 

Pappa fyller snart 70 år!

Kategori: Personligt

Ja, snart fyller min käre far hela 70 år!
Tänk så länge den fina människan levat! 
Idag har jag handlat present till honom som alla vi sex syskon ska dela på. Hoppas han gillar den!
Ja, vi är en hel drös med syskon. Känner du mig så vet du till och med hur gamla alla är och vilken ordning de kommer i hehe! (Jag är minstingen!)
 
Idag har jag och Patricia jobbat på i skolan från klockan 09.30-15.30 ca. Och vi har inte tagit mycket paus ska tilläggas. Även Amanda och Emilia slöt in i ett gemensamt grupparbete efter 14.30-tiden. 
Är ganska slut i huvudet men är nöjd med att vi fick så mycket gjort så resten av veckan inte blir lika jobbig.
Kanske till och med får "ledigt" i helgen. (Får ju för visso ändå plugga till statistiktentan men jag kan ju hålla mig hemma, vilket är skönt).
 
Kollar just nu på Svenska Hollywoodfruar på tv3. Är lite jobbigt att skriva samtidigt för jag försöker lyssna på vad de säger. Inte för att någon av dem någonsin säger något vettigt men ändå..
 
Imorn stundar seminarie nr 2 av 3 på dessa två veckor. Det första som var igår gick bra utan problem. Var inte så seriöst som jag trott. Däremot kommer det imorn vara mer seriöst då det handlar om våra projektplaner inför de kommande C-uppsatserna. 
Återkommer imorn med hur det gick!
 
 
Två år gammal bild på mig. Saknar det långa håret. Ska få tillbaka det snart! Är på god väg ändå och eftersom mitt hår växer som ogräs är det ingen omöjlighet att ha det inom kort!
 

Förberedelser

Kategori: Personligt

Tjena!
Sitter i skolan och väntar på Patricia (min projektkompis ;)).
Vi ska förbereda inför ett seminarie som är imorn. Då ska vi opponera på ett annat projektpars projektplan.
(Mycket projekt nu!)
Igår hade vi ett seminarie på två gamla C-uppsatser. 
Jag och alla kompisarna hade typ panik innan tills gruppen som hade seminariet innan oss kom ut och sa att det inte alls varit jobbigt eller överdrivet seriöst. Skönt att höra!
Seminariet gick bra och alla var godkända. Då kan man boka av det från listan (se ett föregående inlägg om paniken jag hade förra veckan).
 
Senare i eftermiddag kommer Amanda och Emilia också så vi fyra kan börja med vårt mini-paper som ska in senast måndag. 
Sen när det är gjort och även seminariet på det är gjort så är det bara statistiktentan kvar. Jag vet inte varför men jag är inte så orolig över den. Hoppas inte det ger ett dåligt omen så den tentan går skit. Hoppas jag klarar den!
 
Men nu ska jag vänta lite till på Patricia. Hon kommer nog snart. 
 
 
En bild som för övrigt inte har något med inlägget att göra men bilder är ju alltid trevligt!
 

Snart hemgång

Kategori: Personligt

Snart ska vi åka hem, Malin och jag. 
Har haft en awesome skitkul helg här i Stockholm med Martina och Malin :D 
Vi gick ut både i fredags och igår. Hur kul som helst :)
Sen har vi shoppat upp typ hela månadspengen med! Men det är bara två veckor till bidraget och lönerna kommer.. Håll ut!

Imorn har jag seminarie som jag inte ska påstå att jag är överdrivet förberedd inför.. Men det är tur att vi ska göra det i grupper så man inte står helt ensam i alla fall!

Hör kommer några bilder på mig från helgen :)


I fredags innan utgång. 


I en ny partyblåsa från Manhattan. Är mycket nöjd med inköpet och detta var outfiten till gårdagens utgång. 


Vi var även på Berns och kollade på en konsert med ett band som heter the foals. Dom var mycket bra! 

First time in Stockholm!

Kategori: Personligt

Igår kom jag och Malin fram till Martina i Stockholm. Vi kom ganska sent så vi bara satt och snackade tills vi skulle sova. 
Idag har vi gått på stan hela dagen! Sett en del sevärd heter och shoppat kläder och nödvändigheter!
Nu står Martina i duschen och jag och Malin väntar på våra turer. Ikväll ska vi ut och parta järnet! Imorn ska vi gå på stan igen tror jag och så ska vi ut imornkväll med. Kommer bli awesome!
På söndag eftermiddag åker vi hem igen och jag får återgå till skolan :/ 
Men jag ska njuta så länge jag är här :D



 

Gör ett nytt försök

Kategori: Personligt

Jag gör ännu ett försök till att få upp inläggen på facebook.
Kan vara så att förra inlägget inte kom in eftersom jag skrev det på min mobil.
Då väntar vi (eller ja, jag) med spänning på om det fungerar nu.
 
Idag har varit en dag som gått från relativt kul till mindre kul till fruktansvärd på ja, vad blir det? 7 timmar.
Kul. NEJ!
 
Alltså jag vet inte hur jag ska mäkta med denna kursen. På TVÅ veckor ska jag/vi i klassen göra följande:
 
Tillåt mig staka upp i punkter:
 
  • Inlämning av projektplan och essä
  • Seminarie om projektplan och essä
  • Inlämning av opponentskap+betyg på ett annat pars projektplan till lärare och det paret
  • Ha minst två frågor redo på seminariet på de andra parens projektplaner och essän
  • Genomföra en intervju var i en grupp om 4
  • Sammanställa detta i en mini-paper på 3 word-sidor
  • Inlämning av mini-paper
  • Seminarie på mini-paper
  • Läsa två c-uppsatser
  • Seminarie på c-uppsatserna
  • Statistiktentamen
Tillåt mig nu återkoppla till text som föregår punkterna:
 
DETTA SKA GÖRAS INOM RAMEN AV TVÅ VECKOR!!!
TVÅ VECKOR!!!
 
Det är inte mänskligt och jag kan väl, utan att lämna ut en kvantitativ enkät som alla ska fylla i, generalisera mina känslor till alla människor i klassen och säga att de känner i alla fall ungefär som jag gör nu.
 
Ibland undrar jag (eller snarare jag undrar överdrivet väldigt ofta) om våra lärare och examinatorer tror att vi är några supermänniskor som typ kan åka tillbaka i tiden och hinna med allt. För det är typ så jag känner att jag måste göra för att faktiskt hinna.
Det ska också tilläggas att jag har noll fritidsintressen och alltså har all tid i världen förutom den tid som ska läggas på föreläsningar och jag känner ändå att allt detta inte kommer hinnas med. 
 
Men eftersom det MÅSTE hinnas med så kommer det ju naturligtvis gå med följd av att jag och alla i klassen kommer bli bittra, ogilla (läs hata) vårt program och kommer vara utbrända innan vi ens sniffat lite på arbetsmarknadens ena ände. Skitbra upplägg Linnéuniversitetet, verkligen skitbra upplägg. 
 
Men jag antar att vi förbereds inför sjuksköterskans roll som den stressiga arbetsledaren som ändå har koll på läget. 
Frågan är om vi kommer ha koll. Jag blir snarare avskräckt från den arbetsmarknaden. Men jag tappar inte modet. Jag har en arbetsplats som jag gärna vill arbeta på och som jag har stor chans att få jobb på där kollegorna är underbara och tar hand om varandra. 
Önskar bara att våra lärare kunde tänka lite i den andan. Synd det.
 
Imorn åker jag till Stockholm med Malin. Vi ska hälsa på Martina där över helgen. Malin och Martina är för övrigt mina kära vänner som jag hittade i ett klassrum på Teknikum när jag läste där på gymnasiet.
Jag har för övrigt inte varit i Stockholm innan. Blir spännande. Även om jag måste ha uppsatser med mig att läsa (se ovan uppradade punkter).
 
Nähä, då får vi väl se om detta lyckas komma ut på facebook annars ger jag upp och får promota bloggen på annat sätt.
 
 
 
(P.S. för er som inte vet vad en projektplan är ska skattas sig lyckliga. Tänk er projektarbetet i trean på gymnasiet. Ta bort resultatet och diskussionen. Lägg till teoretisk referensram, tänkt redovisningsform och en massa annat flummig skit om vetenskapsteori, livsvärldar hit och dit samt hermeneutiska perspektiv så har du en projektplan färdig (ska lämnas in efter typ en vecka från det att du fått reda på vad det är). En essä är ännu flummigare så det ska jag inte ens försöka förklara för jag fattar knappt själv vad det är men ändå har jag skrivit ihop en med min kära projektkamrat Patricia).

Vetenskapsteori

Kategori: Personligt

Gör ett nytt försök att få in detta på Facebook. Provade igår med det gick inte så vill ni se första inlägget får ni gå in på bloggen och scrolla ner. Nej, jag är inte mer hightech än så. Hur stavar man det förresten? Aja skitsamma!

Jag sitter i skolan nu. Föreläsaren pratar om vetenskapsteori och just nu om epistemologi. Fråga mig inte vad det betyder. Ja, jag har använt ordet i X-antal arbeten utan att veta innebörden och jag har klarat mig bra. 
När föreläsaren säger att det handlar om vetskap och uttalar sig så här: 

"Hur vet vi att vi vet, och hur vet vi att vi vet det vi vet"

så hänger inte mina små grå innanför pannbenet med liksom.. Ni får gärna komma med förslag på vad hon menar. 
Ibland känns det som hon pratar som lärarinnan i Kalleponkens klass i Snobben. Kommer ni ihåg hennes röst?
Bla bla bla, bla bla bla. 
Man bara: jaha menar du så!! Ehh???

Back on track!

Kategori: Personligt

Jaha, då var man här igen. Får se hur länge det håller denna gången. Det hade varit roligt att få upp skrivandet igen men jag provar lite först så jag kan få in det som en rutin i livet. 
Ska väl berätta att det var min kära svärmor som fick upp gnistan i mig igen så om detta går bra kan ju hon få ta del av lyckan!
 
Annars då? Det är ju för bövelen Svenska Hollywoodfruar på tv om bara fem minuter! Måste förflytta mig in till tv:n. Vänta lite...
 
 
 
Så! Placerade mig i sängen (pojkvännen har ockuperat tv:n i vardagsrummet). Tydligen är det något spel kallat GTA5 som är poppis nu. Inget jag nödvändigtvis ska se ner på då jag provade det häromdagen. Pojkvännen skrattade hela de 5 minutrarna jag spelade, först för att jag körde enligt hastighetsbegränsningarna (det är ett bil-spel typ?) och följde andra diverse trafikregler och sedan för att jag utav vrede för hans hånfulla skratt körde med gasen i botten och körde på en bil som ägdes av några gangsters som sedan misshandlade mig. Ja, är det dagens nöje så har jag ingen humor längre men visst, så länge han är nöjd. 
 
 
Men hörrni! Nu börjar fruarnas program från det ljuvliga Hollywood!
Har ej mer tid att tillägna er för tillfället noll läsare men ju fler ni blir desto mer tid ska jag ha! 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.